Sunday, March 28, 2010

Fusker Random Private Photobucket

Fusker adalah jenis laman web atau utiliti yang mengekstrak gambar dari laman web, biasanya dari host percuma seperti photobucket, imageshack dll. Program fusker membolehkan pengguna untuk mengenalpasti rangkaian gambar dalam satu pola, misalnya:

http://www.example.com/images/pic [1-16]. jpg

Hal ini akan mengenalpasti imej pic1.jpg, pic2.jpg, melalui pic16.jpg.

Ketika pola ini diberikan kepada sesebuah halaman fusker, laman web ini akan menghasilkan halaman yang memaparkan semua enam belas gambar dalam julat tersebut. Pola boleh juga mengandungi senarai kata-kata, seperti http://www.example.com/images/ (kecil, sederhana, besar). jpg, yang akan menghasilkan tiga url, masing-masing dengan satu perkataan dari senarai yang diberi tanda kurung. Laman web ini kemudian disampaikan kepada orang yang memasuki fusker, dan boleh juga boleh disimpan dalam pelayan web fusker sehingga orang lain dapat melihatnya.

Ha sekarang korang dah paham apa itu fusker kan?. Semalam aku ada blogwalking dan terjumpa satu blog yang menarik. Kemudian cari2 dalam blog tu jumpa la gambar yang agak menarik perhatian aku. Gambar tu pula diambil dari photobucket, so tanpa berlengah aku pun fuskerkan URL photobucket tersebut dan jumpa hampir 830 gambar. Ada diantaranya gambar yang menjolok mata dan agak seksi (ehem).

Senarai photobucket yang dijumpai semasa aku fuskerkan URL photobucket.

Antara gambar2 yang seksi yang diperolehi ketika fusker dijalankan. Harap maaf jika gambar dikaburkan. Ingin aku beritahu dunia IT ini begitu meluas, jadi korang berhati2 la k dan jangan pandai2 nak muat turun gambar peribadi korang kat internet atau laman sosial. Lebih lanjut bagaimana membuat fusker sila rujuk entri aku yang lepas "Mencari Photobucket Private Photo Dengan Navnet"

Nota : Lepas ni nak fusker sapa pulk?. hoho

If you think this entry useful, just click Facebook Like button bellow :
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails