Thursday, June 17, 2010

Menghantar Sms Percuma Dengan Aplikasi Facebook

Sebelum ini aku ada buat 2 entri berkenaan dengan sms percuma iaitu dengan menggunakan laman web dan juga program aku sendiri. Kini aku nak kongsikan satu lagi cara untuk menghantar sms percuma dengan menggunakan aplikasi dari facebook. Aplikasi ini iaitu dari Dodotext membolehkan anda menghantar sms secara percuma hampir ke 200 buah negara termasuk Malaysia.

Ikuti Langkah Di Bawah :

1.) Login masuk pada akaun Facebook anda

2.) Pergi pada halaman http://www.dodotext.com/

3.) Klik pada butang Allow

4.) Seterusnya klik Add to Profile

5.) Untuk terus menggunakan sms percuma anda boleh pilih pada negara Malaysia dan masukkan sahaja nombor telefon bimbit yang hendak anda sms. Kemudian taip mesej anda dan tekan butang Send SMS. Limit mesej diberikan hanya cukup untuk 100 patah perkataan sahaja.

Kotak mesej akan kuar jika mesej anda sudah dihantar pada nombor yang dikendaki.

6.) Untuk simpan segala mesej yang telah dihantar, anda harus menekan butang Add untuk meletakkan aplikasi sms percuma ini pada profile anda. Mesej tersebut tidak dapat dilihat oleh rakan2 anda, hanya anda seorang yang dapat melihatnya.

Semua mesej yang diterima akan didahulukan dengan nama anda dari facebook dan seterusnya mesej anda. Diakhirnya pula akan diletakkan iklan bagi mempromosikan lamannya.

Berikut Adalah Entri Berkaitan Dengan Sms Percuma :

http://www.cybernetic88.com/2010/01/sms-spammer-program-edition-v1-release.html

http://www.cybernetic88.com/2010/01/foreversms-hantar-sms-percuma-melalui.html

Nota : Kalau kotak teks xmuncul dengan elok, korang tekan butang tab pada papan kekunci untuk langkah kebawah. Dapat mesej awek selalu. Save bajet. haha (kedekut) ;P

If you think this entry useful, just click Facebook Like button bellow :
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails